0  

ОНЛАЙН МАГАЗИН ЗА ФОТОАПАРАТИ,
ФОТО АКСЕСОАРИ И ФОТО УСЛУГИ

 

Съвети за избор на екшън камера

Съвети за избор на екшън камера

Екшън камерите стават все по-популярни, при това не само за любителите на екстремните спортове. Дори да не си особен авантюрист, това устройство е една от най-готините джаджи, които можеш да си купиш. Те са здрави, леки, малки и се предлага с любопитни характеристики и функционалности. Както всичко останало преди да пристъпиш към покупка е добре старателно да проучиш възможностите и ето ни нас с малко полезни съвети.

 

Известни и не толкова известни брандове

При избор на екшън камера, трябва да се вземат предвид няколко критерия и спрямо тях да се прецени дали отговарят на бюджета. Първата асоциация с екшън камера безспорно е GoPro, но съществуват други марки, които предлагат също толкова високо качество и производителност. Ще бъде жалко да остават пренебрегвани. Такъв пример са екшън камерите Insta 360. Ето защо искаме да покажем кои са най-важните фактори, които трябва да се вземат предвид, когато се купува подобно устройство.

 

Качество на видеото и възможност за снимане на различни скорости

Няма какво да се лъжем, това е най-важният аспект при решение за покупка. Качественото  видео и разделителната способност на екшън камерата трябва да позволяват заснемане на ясни, отчетливи и завладяващи видеа или снимки. Търси най-високата разделителна способност на пазара, стига да отговаря на твоите нужди. Днес най-добрите екшън камери на пазара разполагат с 4K резолюция. Възможно е като начинаещ да се справиш добре и с по-ниско качество, а след това да надстроиш до по-професионален модел. За най-въздействащи видеоклипове трябва да се съобрази мястото, където се монтира камерата (глава, велосипед, гърди и т.н.). Специалистите препоръчват дори да се помисли за 4K преносим монитор, който да допълни изживяването.

Възможността за 4K не е достатъчно, за да се правят онези фантастични видеоклипове със забавено движение, които толкова много се харесват онлайн. Увери се, че избраният модел позволява смяна на честотата на кадрите от 30 на 60 или повече кадъра в секунда.

 

Специфичен размер, форма и тегло

Екшън камерите се различават по размер, форма и тегло. В зависимост от целите следва да се прави и изборът им. По-обемните и квадратни модели са подходящи за монтиране на гърдите, докато тези с овална форма са отлични допълнения за каска, дръжки за велосипед и други подобни места.

При снимане се старай да поставяш своята камера на различни места, за да вкараш всички гледащи в действието. Снимането от една позиция през цялото време бързо става скучно по отношение на кинематография.

Почти всички подобни камери са с широкоъгълно зрително поле, но ние препоръчваме модели, които позволяват избор между различни фокусни разстояния. При използване само на широкоъгълната функция за заснемане, някои обекти ще изглеждат изкривени и ще бъдат повлияни от ефекта рибешко око.

 

Възможност за избор сред различни аксесоари

При избора обърни внимание на аксесоарите, които се предлагат за съответния модел екшън камера. Обикновено стандартните включват каски, стойки за глава, стойки за кормило, колани за гърдите, телескопични щеки и др. Обаче при сърфиране, каране на ски или други екстремни спортове, има по-различни изисквания за закрепване и устойчивост, които трябва да се съобразят и ще бъде жалко да се инвестира, след което да се окаже, че моделът няма нужните приспособления за използване.

Издръжливостта също трябва да бъде спомената тук. Екшън камерите са проектирани да бъдат устойчиви на износване. Независимо от това при някои хобита е нужна водоустойчивост на по-големи дълбочини или устойчивост на тежки атмосферни влияния. Подводната фотография е характерен пример за нуждата от камера, която да предлага разнообразни и сложни настройки, така че да подсигури използване по време на дълбоко гмуркане. В крайна сметка не е нужно да се купува отделна камера за всеки екшън спорт, който практикуваш. Изборът трябва да покрива всички възможности и това не е невъзможно.

 

Живот на батерията

Не на последно място идва продължителността на снимане, която дава батерията. Изборът на този параметър отново е подвластен на любимото хоби. Ако основната цел е заснемане на видеоклипове с висока разделителна способност е нужно да кажем, че батерията ще се изчерпва по-бързо. Екшън камерите с по-дълъг живот на батерията е по-вероятно да бъдат по-скъпи или може да им липсват други важни характеристики, нещо което може да се компенсира със закупуване на резервна батерия.

Щом стигна дотук вероятно знаеш, че екшън камерите имат много плюсове и предлагат отличен начин за запазване на специфични спомени от екстремни преживявания. При нас ще намериш различни модели, а ние ще се радваме да ни потърсиш за компетентно мнение.

Сподели

      
  Фотоапарати

Обективи

Видео и аудио

Памети и печат

Студийно оборудване

Рамки

Албуми

Аналогова фотография

Други

ПРИНТ ЦЕНТЪР

Блог

Магазини

Контакти

 
OK

Ползвайки този сайт, вие се съгласявате с Условията за ползване.
Повече за защита на вашите лични данни научете в Политиката на поверителност.
Повече за бисквитките може да научите тук.