0  

ОНЛАЙН МАГАЗИН ЗА ФОТОАПАРАТИ,
ФОТО АКСЕСОАРИ И ФОТО УСЛУГИ

 

Как да създадем галерия в дома и офиса си

Как да създадем галерия в дома и офиса си

Всеки от нас е разглеждал фотографии в различни пространства за изкуство. Защо тогава ни е толкова трудно да си представим собствения дом, офис, а защо не и хотелска стая обогатени със снимки. Хората, с които сме си говорили намират процеса по подредба за изключително плашещ. В действителност това изобщо не е вярно и затова се постарахме да ви улесним в тази задача. Чрез нашите съвети ще можете правилно да фокусирате вниманието върху своята селекция от снимки, затова позволете ни да започнем.

 

Изборът какво да бъде показано

Всичко започва с избора на произведения, които искате да покажете на стените си. Това, че ние се занимаваме с фотография не означава, че задължително трябва да се ограничавате само с нея. Има още толкова много визуални изкуства, които бихте могли да комбинирате. Бихте могли да отпечатате любимия си цитат, в комбинация със снимка от последната си ваканция или репродукция на вдъхновяваща картина. Смесването и съчетаването на различни по вид изкуства прави стената много по-динамична. Ако все пак сърцето ви тупти за фотография, то няма нищо лошо да се придържате и само към нея. Изборът на конкретна тема, представена от няколко снимки може да се превърне в приятен притегателен център за окото. Освен това ние можем да ви помогнем, дори ако нямате подходяща идея. Контактите ни с доказали се фотографи ни дават възможност да ви свържем с тях, така че да откриете своето вдъхновение.

 

Рамки, които подсилват ефекта

Чудесен обединителен фактор за изкуството, което вече сте избрали за своята стена, са рамките. Използването им, когато са еднакви или визуално близки, позволява лесно обвързване на различни видове изкуство и същевременно е визуално приятно за възприемане. Според търсения ефект може да заложите на пластмасови, дървени или метални рамки. В зависимост от типа изкуство, което ще изложите на стената е важно и как ще бъде защитено. Обикновено за целта се използва стъкло или акрилен лист, които влияят по различен начин на възприятието. На тях ще обърнем специално внимание в отделна тема, за да ви запознаем подробно с всички предимства и недостатъци. Най-хубавото е, че при нас ще откриете богато разнообразие от рамки във всички гореспоменати комбинации.

 

Подредбата е от съществено значение

Съществуват не един и два начина за аранжиране на различен брой произведения на изкуството. За традиционалистите работи подредбата в решетка, докато по-смелите могат да заложат на асиметрично оформление. Нещата могат да станат по-сложни с увеличаване на броя елементи, но има няколко прости правила, които ще ви улеснят. На първо място е добре да съобразявате отстоянията. Наличието на еднакво такова дава усещане за хармония, дори при асиметрична подредба. Именно при нея трикът е да следвате линия на еднаквост в горната част. Това улеснява зрителя и придава визуална хармония. Дори и това не е задължително условия. Затова ви даваме няколко примера за подредба в зависимост от вашето вътрешно усещане.

Бихте могли да заложите на минимализъм с две, три или четири снимки в един или най-много два размера. Използването на по-малък брой обекти изостря вниманието към конкретен акцент или серия със сходно послание. Тук се препоръчва да предвидите по-голямо негативно пространство и да се ограничите до монохромен печат в черно и бяло. Подреждането в решетка е просто решение, което дава възможност за подравняване от всички страни. По този начин се създава усещане за баланс и простота. Това е идеалното решение за показване на серия от повече снимки. Препоръчително е да ползвате по-голямо разделящо пространство, ако изображенията не са цветово хомогенни. Бихте могли да заложите на подравняване по ос, където излизате от условията на строгата решетка. По този начин можете да подчертаете специфични характеристики в помещението. В същото време създавате усещане за движение в стаята, поради несиметричността на стила. За финал оставихме еклектиката, при която имате свободата да залагате на различни стилове от цветове, форми, рамки, подреждане и показвани теми. Подходяща е за визуализация на различни спомени.

Тук е мястото да поговорим и за височината на окачване. Правилният подход е изкуството да бъде на нивото на очите, така че да не се налага зрителят да кляка или напряга врата си, гледайки надолу и нагоре. Разбира се и тук има изключения. Важно е акцентът в селекцията да е на нивото на очите, особено ако става въпрос за такъв, залагащ на детайли, изискващи внимателно вглеждане. Изкуството, което се разбира по-лесно, позволява отместване от зрителната ос. Хубавото е, че лесно можете да експериментирате с подредбата, изрязвайки листа хартия с точния размер и подреждайки ги върху стената. По този начин ще добиете реална представа дали нещо трябва да бъде променено и дали разполагате с достатъчно място, за всичко което искате да покажете. Също така ще ви позволи внимателно да обмислите нещата преди да вложите средства в рамки и печат.

 

Стени за изкуства

Преди да приключим ще добавим още един важен детайл, който често бива пренебрегван. Става въпрос за избора на стена, която дава възможност за наслада от вложения до тук труд. Важно е изкуството да бъде добре осветено от естествен или изкуствен източник. Цветът и структурата на стенното покритие също оказва влияние върху възприятията за изкуството. Не на последно място съобразете пространствата, защото ако има диспропорция между размера на снимките и изложбената площ, то това би могло да доведе до неправилна интерпретация от страна на наблюдаващия.

 

Постарахме се да съберем съвети и идеи за правилно създаване на галерия от снимки в дома, офиса и други публични пространства. В случай, че имате притеснения за крайния резултат, винаги може да се обърнете за съвет към нашите експерти в тази област. В магазините ни ще откриете богат избор от рамки. Нека заедно създадем вашата професионална арт галерия.

Сподели

      
  Фотоапарати

Обективи

Видео и аудио

Памети и печат

Студийно оборудване

Рамки

Албуми

Аналогова фотография

Други

ПРИНТ ЦЕНТЪР

Блог

Магазини

Контакти

 
OK

Ползвайки този сайт, вие се съгласявате с Условията за ползване.
Повече за защита на вашите лични данни научете в Политиката на поверителност.
Повече за бисквитките може да научите тук.