"Философия на фотографията" с Николай Трейман и Цочо Бояджиев

В поредицата събития "Фотографите говорят" Ви запознаваме с интересните български фотографи отблизо.

На 9-ти юни ще направим една особено интересна среща не с един, а с двама автори.
Николай Трейман (Коко) и Цочо Бояджиев са тандем, който заедно преподава предмета "Философия на фотографията" в СУ "Св. Климент Охридски" и има два издадени фотоалбума зад гърба си. Последният - "Домът на човека", заедно с едноименната изложба бяха представени съвсем наскоро в рамките на "Месец на фотографията" (www.monthofphotography.net). Изложбата може да разгледате до 12-ти юни в галерия Credo Bonum, а албумът ще може да видите и по време на нашето събитие.

В разговорът, който ни предстои може да научим много за разбиранията за фотографията, за фотографските книги, както и интересни размисли по много други теми.... всъщност нашите гости са толкова интересни всеки един поотделно, че БНТ направи филми за всеки един от тях в предаването "Умно село":

Филмът за Николай Трейман - "Убождане... с трън": https://vimeo.com/154479652
и
Филмът за Цочо Бояджиев - "Фланьорът":
http://bnt.bg/predavanyia/umno-selo/umno-selo-flan-ora-t-tsocho-boyadzhiev

--------------------------------------------------------------------------
Николай Трейман е потомствен фотограф. Основател на фотоклуб Паралакс, с близо 20 годишен опит в преподаването на фотография. През неговата школа са минали много от водещите фотографи днес. Той е първият фотоконсултант на National Gegraphic в България.
Редактор е на библиотека 'Фо", които издават книги за фотография. Коко, както го наричат близките му, е автор на множество изложби, сред които и "Блатото", с която става един от малкото български автори участвал със самостоятелна изложба на най-големия фотофестивал в света - този в Арл.

Цочо Бояджиев е професор по философия, историк и преводач. Водещ учен-хуманитарист, основоположник на философската медиевистика у нас. Фотографията става активна част от живота му със запознанството му с Коко.
Написва и книгата "Философия на фотографията"
----------------------------------------------------------------------------

"Фотографите говорят" е формат на клуб Фото Свят, в който Ви запознаваме отблизо с изявени български фотографи. Форматът е неформален разговор/интервю. Срещата ще води Емануил Трейман. Въпроси могат да задават всички.

Google +FacebookTwitterLinkedIn
 

Прибави коментар

Име *:
 
Коментар *:
 
Sitemap     © Всички права запазени. Фомус ООД.     WebDesignBG